Menu

Over True Design

Ik ben Thomas Swart en ben freelance industrieel ontwerper. Ik ben opgeleid als “Industrial Design Engineer” aan de TU Delft en heb in juni van 2012 mijn MSc in Integrated Product Design behaald. Mijn master scriptie die hier bekeken kan worden, is gebruikt in een wetenschappelijk artikel dat gepubliceerd is door ACM.

Hoewel ik in Amsterdam ben geboren, ben ik opgegroeid op het Caribische eiland St. Maarten. Behalve dat ik hierdoor volledig tweetalig ben (Engels en Nederlands), heeft dit mij ook inzicht gegeven in meerdere culturen en levensstijlen. Dit stelt me in staat om efficiënt te werken in een multiculturele omgeving, en me gemakkelijk aan te passen aan nieuwe projecten, ongeacht de achtergrond of doelgroep.

Als ontwerper beschouw ik mezelf als realistisch en nuchter, met een voorkeur voor schone en functionele ontwerpen. Naast mijn passie voor design heb ik ook een affiniteit voor nieuwe technologie en gadgets. Dit heeft geleid tot de creatie van mijn Shapeways webshop waarmee ik 3D-geprinte producten en prototypes maak en verkoop.

Mijn verlangen om aan de slag te gaan als industrieel ontwerper heeft tijdens mijn studie geleid tot de oprichting van True Design in oktober van 2010. De projecten waar True Design aan heeft gewerkt zijn zeer divers, met als voorbeeld een elektrische scooter concept, projectie schermen, visualisaties3D geanimeerde product presentatie videos en 3D geprinte producten.

In de afbeelding hieronder is een versimpelde versie van True Design’s ontwerpproces te zien. Omdat twee van mijn belangrijkste aandachtspunten klanttevredenheid en efficiency zijn, werk ik in fasen die het mogelijk maken voor de klant om input te geven wanneer dat van belang is. Hoewel deze afbeelding het proces als geheel toont, bied ik mijn ontwerp diensten ook afzonderlijk aan.

thumbnail
Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek over uw ontwerpwensen, zodat we kunnen verduidelijken of en in welke ontwerpfase ik voor u van dienst kan zijn.

Ik ben beschikbaar op project- of uurbasis.

Mijn curriculum vitae kunt u hier bekijken.

Een printversie van mijn portfolio kan hier bekeken worden.

 


Klanten
 
Companies_phanteksCompanies_boltCompanies_aqgriCompanies_inqubative


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Bericht’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]